Pavlova är en klassisk dessert med spröd maräng, fluffig grädde och färska bär. Perfekt till fest, sommar och alla tillfällen som kräver något riktigt gott!
Marängbotten:
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vaniljsocker
Topping:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Färska bär: hallon, jordgubbar, blåbär, passionsfrukt (valfritt)
Sätt ugnen på 125°C (ej varmluft).
Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängen är blank och styv.
Vänd ner majsstärkelse, vinäger och vaniljsocker försiktigt.
Klicka ut marängsmeten på ett bakplåtspapper i en rund form, cirka 20–25 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
Vispa grädden fluffig med vaniljsocker.
Toppa marängbottnen med grädde och dekorera med färska bär.
Ett friskt mousserande vin eller ett glas Moscato d’Asti matchar den söt-syrliga smaken perfekt.
Hur förvarar man Pavlova?
Marängbotten kan förvaras torrt i rumstemperatur i några dagar. Montera med grädde och bär strax före servering.
Kan man göra Pavlova dagen innan?
Ja, du kan förbereda marängen dagen innan. Toppa med grädde och bär precis före servering för bästa krispighet.
Kan man frysa Pavlova?
Marängbotten går att frysa, men det rekommenderas inte att frysa en färdigmonterad Pavlova.
Vinn ett cocktailset!
Bli medlem på Vinboxen och delta i utlottningen av ett 17-delars cocktailset (värde 7 874 kr).
Öka dina vinstchanser – följ oss på Instagram @vinboxen
(Vinnare dras 31/8)
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.