Rabarberpaj är en älskad klassiker med perfekt balans mellan syra och sötma. Servera den ljummen med vaniljsås eller glass för en riktigt somrig smakupplevelse.
500 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
125 g smör (rumstempererat)
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
Sätt ugnen på 200°C.
Skölj och skiva rabarbern i ca 1 cm stora bitar.
Blanda rabarbern med socker, vaniljsocker och potatismjöl. Lägg i en pajform.
Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en smulig deg.
Fördela degen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter, tills ytan är gyllene.
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Kan jag använda fryst rabarber?
Ja, tina och krama ur lite vätska innan användning.
Vad kan jag ersätta havregrynen med?
Du kan använda enbart vetemjöl för en slätare smuldeg.
Hur förvaras rabarberpaj?
Förvara i kylskåp med plastfolie eller lock. Håller ca 3 dagar.
Vinn ett cocktailset!
Bli medlem på Vinboxen och delta i utlottningen av ett 17-delars cocktailset (värde 7 874 kr).
Öka dina vinstchanser – följ oss på Instagram @vinboxen
(Vinnare dras 31/8)
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.