Luftig citronmousse med frisk citronsmak och len gräddighet – perfekt som efterrätt till vårens och sommarens middagar. Denna dessert är enkel att förbereda, vacker att servera i glas och passar utmärkt till mousserande vin.
2 äggulor
1 dl strösocker
1 citron (saft + rivet skal)
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1,5 dl vispgrädde
Ev. extra citronskal & citronmeliss till dekoration
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa äggulor och socker fluffigt i en bunke.
Riv skalet och pressa saften från citronen.
Värm citronsaften försiktigt i en kastrull och lös upp gelatinbladet i saften.
Häll den varma citronsaften i äggsmeten under omrörning.
Vispa grädden lätt (inte för hårt) och vänd ner i citronblandningen.
Fördela moussen i glas och låt stelna i kyl i minst 3 timmar.
Toppa med vispad grädde och gärna lite rivet citronskal innan servering.
Vinn ett knivset från Global!
Fyll i din e-post och telefonnummer för chansen att vinna ett 3-knivset från Global, värde 4 179 kr! Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen
(Vinnare dras 10/12)