En klassisk äppelpaj med smuldeg är alltid rätt. Den är enkel att baka, doftar fantastiskt av kanel och passar perfekt med vaniljsås eller glass. Bästa receptet på äppelpaj till höstfikat eller söndagsmiddagen!
4–5 svenska äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel
Smuldeg:
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl havregryn
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skiva äpplena, blanda med socker och kanel. Lägg i en ugnsform.
Nyp ihop smöret med mjöl, socker och havregryn till en smulig deg.
Fördela smuldegen över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen ca 25–30 minuter tills pajen är gyllene.
Vinn ett cocktailset!
Bli medlem på Vinboxen och delta i utlottningen av ett 17-delars cocktailset (värde 7 874 kr).
Öka dina vinstchanser – följ oss på Instagram @vinboxen
(Vinnare dras 31/8)
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.