Surdegspizza

Snittbetyg:
5/5

Vi utforskar konsten att skapa den perfekta surdegspizzan. Denna fantastiska surdegspizza är en fest för dina smaklökar, där knapriga surdegskorpan möter en symfoni av hjärtliga ingredienser. I detta recept kommer vi att ta dig genom varje steg, från att blanda den fylliga degen till att skapa en oemotståndlig tomatsås och toppa den med delikatesser som mozzarella, champinjoner och färsk basilika.

Café de Paris

Vår dryckesrekommendation:

Café de Paris Brut

Ingredienser

Deg

  • 250 g vetemjöl
  • 150 g surdeg
  • 1 tsk salt
  • 150 ml vatten
  • 1 msk olivolja

Sås

  • 200 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak

Fyllning

  • 150 g mozzarellaost, riven
  • 50 g parmesanost, riven
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • Färska basilikablad

Gör så här

1. Blanda Deg

  • I en skål, blanda vetemjöl och salt.
  • Tillsätt surdegen, vatten och olivolja.
  • Knåda degen väl tills den är smidig och elastisk.
  • Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i ca 6 timmar.

2. Förbered Tomatsås

  • I en kastrull, sautera vitlöken tills den blir doftande.
  • Tillsätt krossade tomater och torkad oregano.
  • Låt såsen sjuda i 15 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar.

3. Förvärma ugnen

  • Sätt ugnen på 220°C och placera en pizzasten i ugnen om du har en.

4. Kavla ut degen

  • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till önskad tjocklek.

5. Toppa pizzan

  • Sprid ett generöst lager tomatsås över degen.
  • Strö över mozzarellaost, parmesanost, champinjoner och röd lök.

6. Grädda pizzan

  • Om du använder en pizzasten, flytta försiktigt pizzan till den förvärmda stenen.
  • Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills pizzan är gyllenbrun och bubblande.

7. Garnera och servera

  • Strö färsk basilika över den färdiga pizzan.
  • Skär i skivor och njut av!

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Surdegspizza

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Surdegspizza"

it-flag

Italien

Tipici dell'Aretino Tuskanone Toscana Rosso 2019

Rött vin

14%

Tipici dell’Aretino Tuskanone Toscana Rosso

2019

139kr

it-flag

Italien

Monterustico Dogliani 2022

Rött vin

13%

Monterustico Dogliani

2022

135kr

spain-flag

Spanien

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

Bubbel

11%

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

N/A

79kr

france-flag

Frankrike

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

Vitt vin

12.5%

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

N/A

249kr

it-flag

Italien

The Bomb Box

Rött vin

14%

The Bomb Box

N/A

249kr

EU

EU

Grand Roc Mont Blanc

Vitt vin

12.5%

Grand Roc Mont Blanc

N/A

199kr

france-flag

Frankrike

Pierre Malingre Brut Réserve

Bubbel

12%

Pierre Malingre Brut Réserve

Champagne

349kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Stina

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Stina

N/A

113.10kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Perry

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Perry

N/A

42.60kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Bittersweet

Bubbel

6%

Köpings Musteri Bittersweet

N/A

121.70kr

Vinn Riedel-vinglas (värde 899kr)

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.