Pasta Vongole

Snittbetyg:
5/5

Upptäck hemligheten bakom en perfekt tillagad Pasta Vongole, en klassisk italiensk rätt som kombinerar havets smaker med krämig pasta. I detta enkla och smakrika recept får du lära dig hur du kan imponera på dina gäster med en autentisk Pasta Vongole, oavsett om du är en erfaren kock eller nybörjare i köket.

Ruida Domo Cava Brut Nature

Vår dryckesrekommendation:

Ruida Domo Cava Brut Nature

Ingredienser

För 4 portioner:

  • 400 g spagetti eller linguine
  • 1 kg färska hjärtmusslor
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 chili, finhackad
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • Färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • Citronskivor till servering

Gör så här

  • Förbered musslorna: Rengör och skölj musslorna noggrant under kallt vatten. Kassera alla musslor som är öppna och inte stängs vid en lätt knackning.
  • Koka pastan: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara en kopp pastavatten innan du silar pastan.
  • Tillaga musslorna: Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlök och chili, och fräs tills vitlöken är gyllene. Häll i vitt vin och låt det koka upp. Tillsätt sedan musslorna, täck med lock och låt dem ånga i cirka 5 minuter, tills musslorna öppnat sig.
  • Blanda ihop: Tillsätt den kokta pastan till musslorna i stekpannan. Blanda väl så att pastan absorberar alla smaker. Om det behövs, tillsätt lite av det sparade pastavattnet för att få en krämigare konsistens.
  • Servera: Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med hackad persilja. Servera med citronskivor vid sidan om för extra fräschör.

Pasta Vongole är en ikonisk italiensk maträtt som härstammar från de vackra kuststäderna i Italien. Denna rätt är älskad för sin enkelhet och djupa smakprofil, där färska hjärtmusslor möter en riklig dos av vitlök, olivolja och vitt vin. Med bara några få ingredienser kan du skapa en maträtt som är både elegant och full av smak. Nyckeln till en god Pasta Vongole ligger i att använda färska musslor och låta smakerna från havet komma till sin rätt. Denna rätt är inte bara en fröjd för smaklökarna, utan även en fest för ögat när den serveras med färsk persilja och en skvätt citron. Följ detta enkla recept för att laga en oförglömlig Pasta Vongole som tar dig direkt till Medelhavets kust.

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Pasta Vongole

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Pasta Vongole"

it-flag

Italien

Tipici dell'Aretino Tuskanone Toscana Rosso 2019

Rött vin

14%

Tipici dell’Aretino Tuskanone Toscana Rosso

2019

139kr

it-flag

Italien

Monterustico Dogliani 2022

Rött vin

13%

Monterustico Dogliani

2022

135kr

spain-flag

Spanien

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

Bubbel

11%

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

N/A

79kr

france-flag

Frankrike

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

Vitt vin

12.5%

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

N/A

249kr

it-flag

Italien

The Bomb Box

Rött vin

14%

The Bomb Box

N/A

249kr

EU

EU

Grand Roc Mont Blanc

Vitt vin

12.5%

Grand Roc Mont Blanc

N/A

199kr

france-flag

Frankrike

Pierre Malingre Brut Réserve

Bubbel

12%

Pierre Malingre Brut Réserve

Champagne

349kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Stina

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Stina

N/A

113.10kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Perry

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Perry

N/A

42.60kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Bittersweet

Bubbel

6%

Köpings Musteri Bittersweet

N/A

121.70kr

Vinn Riedel-vinglas (värde 899kr)

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.