Janssons frestelse är en klassisk svensk gratäng som ofta serveras på julbordet, men är lika uppskattad året runt. Den kombinerar krämiga potatisar, grädde, lök och ansjovis för en smakrik och krämig rätt som passar både till fest och vardag.
Den här versionen av Janssons frestelse är särskilt krämig och perfekt balanserad i smak. Hemligheten ligger i att använda rätt mängd ansjovis och grädde för att få fram den där perfekta sältan och krämigheten. Vill du ha en modern twist? Testa att addera lite riven ost på toppen för extra smak och gratinering! Tips på dryck till – kolla här.
För 4-6 personer:
OBS. För vegetarisk – använd aubergine istället för ansjovisfiléer.
Innehåller mjölk och fisk (ansjovis). För laktosfri version, byt ut grädden mot laktosfri grädde.
Janssons frestelse passar utmärkt med en torr och fruktig Riesling eller en ljus lager för att balansera den krämiga rätten.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.