Högrevsgryta är en mustig och smakrik maträtt perfekt för kalla dagar. Den långkokta högreven blir mör och fylld av smak, samtidigt som rotfrukterna ger grytan en härlig fyllighet. Perfekt att servera med potatis eller bröd.
För 4 personer:
Innehåller inga vanliga allergener men kan anpassas genom att byta ut buljongen till en glutenfri variant eller välja alkoholfritt vin.
Syrah – en kraftfull och fruktig rödvinsdruva som passar utmärkt till den mustiga högrevsgrytan, tack vare sina kryddiga toner och djup.
Denna högrevsgryta är en riktig klassiker. Genom att låta köttet och grönsakerna puttra långsamt i en gryta får du en djup smak och en härlig konsistens. Högreven bryns först för att få en karamelliserad yta innan den får sjuda tillsammans med morötter, lök och vitlök. Rätten är enkel att laga men kräver lite tid för att smakerna ska utvecklas. Servera gärna grytan med ett rödvin av druvan Syrah för att framhäva de mustiga smakerna.
Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.