Frikadeller i tomatsås är en klassisk och älskad rätt med mjuka köttbullar simmande i en rik tomatsås. Enkel att tillaga och full av smak, denna rätt blir en favorit för hela familjen. Vi ger dig också en vinrekommendation för att lyfta smakupplevelsen till nästa nivå.
För 4 personer:
Till frikadeller i tomatsås rekommenderas ett friskt och fruktigt rödvin, såsom Chianti eller Barbera. Båda vinerna har hög syra och livliga röda frukttoner, vilket balanserar syrligheten i tomatsåsen och kompletterar de rika smakerna i köttbullarna.
Frikadeller, små köttbullar tillagade genom sjudning i en fyllig tomatsås, är en av de mest populära italienska husmansrätterna. Rätten är både enkel att laga och otroligt mångsidig. Tomatsåsen ger en härlig syra och sötma, medan frikadellerna behåller sin saftighet genom att tillagas långsamt i såsen. Traditionellt serveras frikadeller med pasta eller ris, och med rätt vin kan smakupplevelsen bli ännu bättre.
Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.