Pad Thai med Räkor

Snittbetyg:
5/5

Pad Thai är en av de mest populära thailändska rätterna, och det är lätt att förstå varför. Den perfekta balansen mellan sött, syrligt och salt gör denna nudelrätt till en favorit världen över. Med krispiga räkor, färska grönsaker och en smakrik sås är denna Pad Thai både enkel att laga och otroligt god. Lär dig hur du tillagar en autentisk Pad Thai hemma på bara 30 minuter!

Nils Oscar Magro´s ljusa lager

Vår dryckesrekommendation:

Nils Oscar Magro´s ljusa lager

Ingredienser

Recept för 4 personer:

  • 200 g risnudlar
  • 300 g råa räkor, skalade
  • 2 msk olja (för stekning)
  • 2 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl böngroddar
  • 3 salladslökar, skurna i strimlor
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1 msk socker (gärna palmsocker)
  • 1 tsk chiliflakes (justera efter smak)
  • 1 dl krossade jordnötter
  • 1 lime, skuren i klyftor
  • Färsk koriander (för garnering)

Gör så här

  • Börja med att blötlägga risnudlarna i varmt vatten i cirka 20 minuter tills de mjuknar. Sila av och ställ åt sidan.
  • Förbered såsen genom att blanda fisksås, tamarindpasta och socker i en skål. Rör om tills sockret lösts upp.
  • Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Stek räkorna snabbt tills de är rosa och genomstekta, cirka 2-3 minuter. Ta upp och ställ åt sidan.
  • I samma panna, tillsätt lite mer olja och stek vitlöken tills den är gyllene. Knäck i äggen och rör om tills de är lätt genomstekta.
  • Lägg i de blötlagda nudlarna och häll över såsen. Rör om ordentligt så att nudlarna täcks av såsen.
  • Tillsätt böngroddar, salladslök och de stekta räkorna. Blanda allt och låt det stekas ytterligare 2-3 minuter.
  • Servera Pad Thain direkt, toppad med krossade jordnötter, färsk koriander och limeklyftor vid sidan om. Pressa gärna lite lime över för extra syra.

Pad Thai är en klassisk thailändsk nudelrätt som förenar söta, salta och syrliga smaker i perfekt harmoni. Denna version med räkor bjuder på en härlig blandning av stekta risnudlar, böngroddar och ägg, toppade med krispiga jordnötter och lime. Med en välbalanserad sås av tamarind, fisksås och socker får du fram den autentiska thailändska smaken. Detta är en perfekt rätt för både vardagsmiddagar och helgens festligheter, och den kan anpassas efter hur starkt du vill ha det.

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Pad Thai med Räkor

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Pad Thai med Räkor"

france-flag

Frankrike

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

Vitt vin

12.5%

Maison Bonjour Chardonnay

Selectionné par Jean Biecher

249kr

it-flag

Italien

The Bomb Box

Rött vin

14%

The Bomb Box

N/A

249kr

EU

EU

Grand Roc Mont Blanc

Vitt vin

12.5%

Grand Roc Mont Blanc

N/A

199kr

france-flag

Frankrike

Pierre Malingre Brut Réserve

Bubbel

12%

Pierre Malingre Brut Réserve

Champagne

349kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Stina

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Stina

N/A

113.10kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Perry

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Perry

N/A

42.60kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Bittersweet

Bubbel

6%

Köpings Musteri Bittersweet

N/A

121.70kr

spain-flag

Spanien

Finca Almendral Reserva

Rött vin

14%

Finca Almendral Reserva

2019

89kr

portugal

Portugal

Rött vin

13.5%

Iron Maiden Darkest Red

2021

139kr

france-flag

Frankrike

Rött vin

13%

Château de Lussac

2007

179kr

Vinn Riedel-vinglas (värde 899kr)

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.