Kyckling Stroganoff

Snittbetyg:
5/5

Kyckling Stroganoff är en modern och lättare version av den klassiska rätten Biff Stroganoff. Med möra kycklingbitar, champinjoner och en krämig sås gjord på grädde och smakrika kryddor är detta en perfekt vardagsrätt som går snabbt att laga. Servera med ris, pasta eller potatis för en komplett och mättande måltid.

Bread & Butter Chardonnay 2021

Vår dryckesrekommendation:

Bread & Butter Chardonnay

Ingredienser

För 4 personer:

  • 600 g kycklingfilé, skuren i mindre bitar
  • 2 msk smör eller olja för stekning
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk soja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja till garnering

Gör så här

Steg 1: Stek kyckling och grönsaker

  1. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
  2. Stek kycklingbitarna tills de får en fin gyllene yta. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.

Steg 2: Fräs lök och champinjoner

  1. Tillsätt lite mer smör i pannan och fräs löken tills den blir mjuk.
  2. Lägg i vitlöken och champinjonerna. Stek tills svampen har fått fin färg och vätskan har kokat bort.

Steg 3: Gör såsen

  1. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Fräs i någon minut för att fördjupa smakerna.
  2. Häll i kycklingbuljong, grädde, crème fraiche och soja. Rör om ordentligt.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt sjuda i cirka 10 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat.

Steg 4: Servera

  1. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Garnera med färsk persilja innan servering.
  3. Servera med ris, pasta, potatismos eller quinoa för en mättande måltid.

Tips för att lyckas

  • Smakförstärkare: En skvätt vitt vin i såsen ger extra djup och lyxig smak.
  • Variation: Byt ut champinjonerna mot zucchini eller paprika för en ny twist.
  • Matigare variant: Tillsätt lite bacon eller chorizo för extra smak och fyllighet.

Allergiinformation och substitut

  • Laktosfritt: Byt ut grädde och crème fraiche mot laktosfria alternativ.
  • Glutenfritt: Rätten är naturligt glutenfri, men kontrollera sojan om den innehåller gluten.
  • Mjölkfritt: Använd havregrädde eller kokosgrädde som ersättning.

Dryckestips

  • Vitt vin: Ett friskt vitt vin som en Chardonnay eller en Pinot Gris passar perfekt till den krämiga kyckling Stroganoff.
  • Alkoholfritt: En kall äppelmust eller en lätt kolsyrad citronvatten fungerar utmärkt.

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Kyckling Stroganoff

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Kyckling Stroganoff"

australien

Australien

Rött vin

13%

Faulkner & Archer

Shiraz Cabernet Sauvignon

199kr

spain-flag

Spanien

Rött vin

12%

Hero

Red Wine

279kr

usa-flag

USA

Mark West Pinot Noir

Rött vin

13.5%

Mark West Pinot Noir

2023

129kr

it-flag

Italien

Rött vin

12%

P.Lex Pinot Noir

2023

109kr

usa-flag

USA

Sandalwood Pinot Noir

Rött vin

13%

Sandalwood Pinot Noir

2023

98kr

portugal

Portugal

Rött vin

14%

Barricas Reserva

2022

239kr

it-flag

Italien

Appassinero Appassimento

Rött vin

14.5%

Appassinero Appassimento

N/A

199kr

spain-flag

Spanien

Vitt vin

10.5%

Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc

2024

199kr

chile

Chile

Taco Friday

Rött vin

13%

Taco Friday

Cabernet Sauvignon

209kr

de-flag

Tyskland

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

Vitt vin

12%

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

2024

109kr

Vinn knivset värde 4 179 kr

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.