Svamppasta med Salvia och Parmesan

Snittbetyg:
5/5

Drömmer du om en smakrik och enkel pastarätt som känns både lyxig och rustik? Den här krämiga svamppastan med salvia och parmesan kombinerar de djupa, umamirika smakerna från skogssvamp med fräschheten från salvia. Perfekt för både vardag och helg, och tar bara 30 minuter att tillaga. Lär dig hur du enkelt kan skapa denna smakupplevelse hemma!

Freixenet Cordon Negro Brut Organic

Vår dryckesrekommendation:

Freixenet Cordon Negro Brut Organic

Ingredienser

  • 400 g pappardelle eller tagliatelle
  • 300 g färska champinjoner eller blandad skogssvamp, skivade
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 10 färska salviablad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja för garnering (valfritt)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar tills den är al dente. Spara lite av pastavattnet innan du silar av pastan.
  2. I en stor stekpanna, smält smör och olivolja på medelhög värme. Lägg i salviabladen och stek dem tills de blir krispiga, cirka 2-3 minuter. Ta upp och lägg dem åt sidan.
  3. I samma panna, tillsätt svampen och stek tills den är gyllenbrun och vätskan kokat bort, cirka 5-7 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1-2 minuter.
  4. Häll i grädden och låt det småkoka i några minuter. Blanda ner parmesanosten och rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
  5. Lägg i den kokta pastan och blanda väl. Justera konsistensen med lite av pastavattnet om så behövs.
  6. Smaka av med salt och peppar. Toppa med de krispiga salviabladen och eventuell färsk persilja.
  7. Servera direkt och njut av den krämiga pastan med en extra nypa parmesan på toppen.

Denna svamppasta är ett utmärkt exempel på hur enkla ingredienser kan resultera i en elegant rätt. Genom att använda färska champinjoner eller annan skogssvamp, smörstekt salvia och en generös mängd parmesan, får du en pastarätt som är både krämig och full av smak. Servera gärna med ett glas vitt vin för att höja upplevelsen ytterligare. Med sin korta tillagningstid är detta recept både praktiskt och imponerande.

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Svamppasta med Salvia och Parmesan

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Svamppasta med Salvia och Parmesan"

spain-flag

Spanien

Vitt vin

10.5%

Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc

2024

199kr

chile

Chile

Taco Friday

Rött vin

13%

Taco Friday

Cabernet Sauvignon

209kr

de-flag

Tyskland

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

Vitt vin

12%

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

2024

109kr

it-flag

Italien

Rött vin

13.5%

GW :s Italienare

2023

99kr

spain-flag

Spanien

Sparkling PH Style Brut Rosé by Lena Philipsson

Bubbel

11.5%

Sparkling PH Style Brut Rosé by Lena Philipsson

N/A

99kr

spain-flag

Spanien

Cream Heroes Mix Pack

Sprit

17%

Cream Heroes Mix Pack

N/A

99kr

spain-flag

Spanien

99 Rosas Fresh & Fruity Organic 2024

Vitt vin

12%

99 Rosas Fresh & Fruity Organic

2024

219kr

spain-flag

Spanien

Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic

Rött vin

13.5%

Gran Castillo Rocio Tempranillo Organic

2023

239kr

sweden-flag

Sverige

No.1 Old Caribbean Dark Spiced

Sprit

35%

No.1 Old Caribbean Dark Spiced

N/A

249kr

sweden-flag

Sverige

Saturnus Starkvinsglögg

Vin

15%

Saturnus Starkvinsglögg

N/A

108kr

Vinn knivset värde 4 179 kr

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.