Helgrillad kyckling i ugn är en klassisk och älskad maträtt som är perfekt för både vardagsmiddag och festligare tillfällen. Den gyllene, krispiga ytan kombinerad med saftigt och mört kött gör det till en favorit vid matbordet. Genom att tillaga kycklingen långsamt i ugnen får du fram alla smaker och behåller köttet saftigt. Här är ett enkelt men delikat recept som garanterar en smakrik kyckling varje gång.
För 4 portioner:
Att tillaga hel kyckling i ugnen är både enkelt och praktiskt. Det kräver minimala förberedelser men resulterar i en maträtt som smakar fantastiskt. Nyckeln till en perfekt helgrillad kyckling är att krydda den väl och se till att den får tillagas långsamt och jämnt i ugnen. Genom att använda en kombination av färska örter, citron och smör, får kycklingen en djup smakprofil som både vuxna och barn älskar. Dessutom fyller den fantastiska doften hela köket medan den tillagas, vilket gör väntan ännu mer värd. Detta recept är anpassat för att du enkelt ska kunna njuta av en hel kyckling med krispigt skinn och saftigt kött. Vill du istället testa att laga kycklingvingar så finner du recept här.
Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.