Gnocchi med tomatsås och mozzarella

Snittbetyg:
5/5

Upptäck en italiensk favorit med denna gnocchi i tomatsås, toppad med krämig mozzarella och färsk basilika. Perfekt för både vardagsmiddag och helgmys, denna rätt är en smakupplevelse som alla i familjen kommer att älska.

 

 

Toscana Sangiovese Trerose 2022

Vår dryckesrekommendation:

Toscana Sangiovese Trerose

Ingredienser

Recept för 4 personer:

  • 500 g färdig gnocchi
  • 400 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
  • 125 g mozzarella, rivet i bitar
  • Färska basilikablad, för garnering
  • Eventuellt riven parmesan att toppa med

Gör så här

  1. Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  2. Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt vitlöken och fräs tills den är mjuk och doftar.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, och krydda med salt och peppar. Låt såsen sjuda i cirka 10 minuter, tills den tjocknat något.
  4. Vänd försiktigt ner gnocchin i tomatsåsen och blanda så att gnocchin täcks ordentligt.
  5. Lägg mozzarellabitarna ovanpå och låt dem smälta något.
  6. Ta av från värmen och toppa med färska basilikablad och eventuell parmesan.
  7. Servera direkt, gärna med en skiva bröd vid sidan.

Allergiinformation och substitut:

  • Gluten: Gnocchi innehåller vanligtvis gluten, men du kan byta till en glutenfri variant.
  • Laktos: Mozzarella kan innehålla laktos; använd laktosfri mozzarella för en laktosfri rätt.

Dryckestips:
Ett lätt och fruktigt rödvin, som en Sangiovese, passar perfekt till denna rätt. Vinet framhäver tomatsåsens syra och mozzarellans krämighet.

Gnocchi är en älskad italiensk rätt som kombinerar mjuka, små potatisdumplings med en smakrik tomatsås. Här får gnocchin sällskap av smältande mozzarella och färska basilikablad, som förhöjer smaken ytterligare. Med enkla ingredienser och snabb tillagning är denna gnocchi i tomatsås ett utmärkt alternativ när du vill laga något gott men lättlagat. Servera gärna med ett glas fruktig rödvin som Sangiovese för att få fram tomatsåsens syra och mozzarellans mildhet.

 

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Gnocchi med tomatsås och mozzarella

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fler passande drycker till "Gnocchi med tomatsås och mozzarella"

it-flag

Italien

Tipici dell'Aretino Tuskanone Toscana Rosso 2019

Rött vin

14%

Tipici dell’Aretino Tuskanone Toscana Rosso

2019

139kr

it-flag

Italien

Monterustico Dogliani 2022

Rött vin

13%

Monterustico Dogliani

2022

135kr

spain-flag

Spanien

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

Bubbel

11%

Cuvée Castelo Blanc De Blancs Brut

N/A

79kr

france-flag

Frankrike

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

Vitt vin

12.5%

Maison Bonjour Chardonnay Selectionné par Jean Biecher

N/A

249kr

it-flag

Italien

The Bomb Box

Rött vin

14%

The Bomb Box

N/A

249kr

EU

EU

Grand Roc Mont Blanc

Vitt vin

12.5%

Grand Roc Mont Blanc

N/A

199kr

france-flag

Frankrike

Pierre Malingre Brut Réserve

Bubbel

12%

Pierre Malingre Brut Réserve

Champagne

349kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Stina

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Stina

N/A

113.10kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Perry

Bubbel

5.5%

Köpings Musteri Perry

N/A

42.60kr

sweden-flag

Sverige

Köpings Musteri Bittersweet

Bubbel

6%

Köpings Musteri Bittersweet

N/A

121.70kr

Vinn Riedel-vinglas (värde 899kr)

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.