Klassiska Svenska Pannkakor

Snittbetyg:
5/5

Klassiska svenska pannkakor är en älskad tradition i många hushåll. Dessa tunna, gyllene godsaker är perfekta både till frukost och som efterrätt, och kan avnjutas med en rad olika tillbehör som sylt, grädde, eller färska bär. Med detta recept får du perfekta pannkakor varje gång!

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • Smör till stekning

Gör så här

  • Vispa samman mjöl och hälften av mjölken till en klumpfri smet.
  • Tillsätt äggen ett i taget och vispa in dem i smeten.
  • Häll i resten av mjölken och saltet, och vispa tills allt är väl blandat.
  • Låt smeten vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i en liten mängd smet och vrid pannan så att smeten täcker botten.
  • Stek pannkakan tills den är gyllene på undersidan, vänd och stek andra sidan.
  • Upprepa tills all smet är slut. Servera pannkakorna varma med önskat tillbehör.

Svenska pannkakor skiljer sig från amerikanska pancakes genom att de är tunnare och har en lättare konsistens. Hemligheten bakom de bästa pannkakorna är att låta smeten vila i cirka 30 minuter innan stekning, vilket gör att mjölet får tid att svälla och ge en smidigare smet. Pannkakorna steks i en het panna och serveras traditionellt med sylt och vispad grädde, men möjligheterna är oändliga – prova gärna att variera med färska bär, glass eller en klick Nutella!

Dela detta recept

Facebook
Twitter
E-post
Skriv ut

Användarrecensioner av Klassiska Svenska Pannkakor

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vinn knivset värde 4 179 kr

Jag intygar att jag är 25 år eller äldre och accepterar Vinboxens integritetspolicy

Öka dina chanser – följ oss på Instagram: @vinboxen.se

Får vi be om leg?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.