Letar du efter det ultimata receptet på brownies? Här får du ett enkelt och chokladrikt recept på brownies med perfekt seg yta och kladdig mitt – en riktig klassiker bland efterrätter!
150 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Sätt ugnen på 175°C. Klä en ugnsform (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Vispa ner ett ägg i taget.
Tillsätt vetemjöl och salt, och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20–25 minuter.
Låt svalna helt innan du skär upp i rutor.
Hur förvarar jag brownies bäst?
I en lufttät burk i rumstemperatur håller de sig goda i upp till 5 dagar.
Kan jag frysa brownies?
Ja, brownies går utmärkt att frysa. Linda in dem i plastfolie och förvara i frysen i upp till 3 månader.
Går det att göra glutenfria brownies?
Absolut, byt ut vetemjölet mot en glutenfri mjölmix.
Vinn ett cocktailset!
Bli medlem på Vinboxen och delta i utlottningen av ett 17-delars cocktailset (värde 7 874 kr).
Öka dina vinstchanser – följ oss på Instagram @vinboxen
(Vinnare dras 31/8)
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga produkter. För att använda sidan behöver du ha fyllt 25 år.